Поспішайте творити добро!


Сьогодні, 13 листопада, весь світ відзначає Всесвітній день доброти (World Kindness Day). Не секрет, що в сучасному світі високих технологій, з божевільним ритмом життя, доброти залишається все менше. Тому такий день насамперед потрібен для того, щоб нагадати про мораль і людяність, про чуйність і взаємодопомогу. Робити добро — дуже легко, потрібно лише почати!
13 листопада 1998 року Всесвітній рух доброти (World Kindness Movement) провів свою першу конференцію в Токіо. У цю організацію вступили волонтери і добровольці з Австралії, Канади, Японії, Таїланду, Сінгапуру, Великобританії, США, а пізніше приєдналися й інші країни. Учасники Руху творять добро по всьому світу, тим самим надихаючи мільйони людей на хороші вчинки. Вони також створили свою «Декларацію доброти», згідно з якою мета об’єднання — «створити добріший і наповнений співчуттям світ».
день добротыУ східних релігіях вважається, що вчинки людини визначають її долю і перевтілення. Тобто, роблячи добрі справи, можна бути спокійним за своє наступне життя. Але допомагати нужденним – це не просто «+» до карми, а спосіб показати, наскільки доброта цінна сьогодні. Тим більше, що вчені Мічиганського університету в США довели, що добрі люди менше хворіють і довше живуть. Це пов’язано з тим, що, роблячи  добро, у людини зростає рівень лімфоцитів і розширюються судини — а значить, серце працює краще. До того ж, організм виробляє ендорфіни, що сприяє профілактиці стресу та депресії.
Психологи рекомендують, що потрібно робити, аби бути добрішим і притягувати добро:

1.     Приділіть особливу увагу не праці, а відпочинку. Більше гуляйте на свіжому повітрі. Не забувайте про повноцінний сон;
2.     Загартовуйтеся! Робіть зранку зарядку;
3.     Мешне сидіть за комп’ютером і в телефоні;
4.     Організовуйте для себе та своїх близьких маленькі приємні свята;
5.     Частіше обіймайтеся!

Відзначати Всесвітній день доброти в 2018 році дуже просто! Все, що вам потрібно, – це зробити добру справу. Це може бути що завгодно: допомогти безхатькові чи бабусі, сказати добрі слова рідним або слова підтримки тим, кому вони потрібні. У будь-якому випадку, починати потрібно з себе і тоді світ стане добрішим!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Сьогодні, 15 травня...