Вже скоро

Для будь-якої людини найцінніше – це його здоров’я. Нічого не може зрівнятися з цим даром, пожалованным нам природою. Проте стан нашого організму залежить не тільки від щедрот природи, дбайливо ставитися до свого тіла зобов’язаний кожен з нас. Пам’ятайте: ніяке багатство, слава або високе становище не замінить вам радісного відчуття здорового тіла.
Із історії…


Штаб-квартира Всесвітньої організації здоров’я знаходиться в місті Женеві (Швейцарія). Після свого заснування ВООЗ займалася багатьма питаннями, що її фахівці шукають рішення для найважливіших проблем нашого часу. Під егідою ВООЗ постійно реалізуються програми, пов’язані з охороною здоров’я. Наприклад, в 2000 році прийняли так звану Декларацію тисячоліття, згідно з якою розвинені країни зобов’язалися боротися з дитячою смертністю та Снідом, а також сприяти більшій доступності медичних препаратів.
Найбільшою перемогою ВООЗ стало повне викорінення віспи – хвороби, яка в минулі століття забирала життя тисячі людей у всьому світі.На сьогоднішній день членами Всесвітньої організації здоров’я стали сотні держав, практично в кожному з них щорічно проводиться День здоров’я. Кожен рік цей день проводяться різні заходи: фахівці проводять лекції, семінари та екскурсії. Поширюється популярна медична література, з якої будь-який бажаючий може почерпнути точну і перевірену інформацію. Основними темами є профілактика різних захворювань.
Сьогодні модно влаштовувати в цей день флешмоби на тему попередження розповсюдження різних хвороб. Це робиться, щоб привернути увагу широкої громадськості до питання.До святкування залучаються представники ЗМІ, в ньому беруть участь активісти різних організацій (необов’язково медичних) і просто відомі люди. Зазвичай у цей день по телебаченню проводяться тематичні передачі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Сьогодні, 15 травня...